Om oss
  • Fri frakt på alla ordrar över 500kr
  • Över 11.000 omdömen
  • Gratis byten
  • 365 dagars öppet köp

Om oss


Hur allt började

Historien om ICANIWILL

Historien om ICANIWILL började med en enkel post-it lapp. När grundaren Gustaf Ollas satte upp den på spegeln i sitt badrum i Uppsala 2009 anade han inte att det var startskottet till en lång och framgångsrik resa. ICANIWILL är ett enkelt mantra, en utmaning till dig själv och resten av världen. Jag kan göra det och jag kommer att göra det.Grunden till affärsidén var att Gustaf noterade att det fanns förvånansvärt få företag och varumärken att välja mellan när det kom till träningskläder nichat mot den växande fitness- och crossfitvärlden. Han insåg snabbt att det fanns både stor potential och flera möjligheter. Med slagorden ICANIWILL i bakhuvudet började arbetet med att lära sig textilkonstruktion och produktion från grunden samt att hitta leverantörer som kunde tillverka de kläder och produkter som skulle passa både Gustaf och alla andra fitnessintresserade träningsmänniskor han dagligen träffade.


Gustaf skruvar ihop lagerhyllor i första ICIW-lokalen / Solna, Stockholm / 2014

År 2012 bestämde sig Gustaf för att säga upp sig från sitt heltidsjobb för att satsa på konceptet ICANIWILL.
Under Gustafs två första år som egenföretagare arbetade han parallellt som personlig tränare och sålde kost-träningsutbildningar på nätet.

Det dröjde några år innan pusselbitarna började falla på plats och 2014 flyttade företaget till det första kontoret, redo att ta emot första leveransen kläder. Lokalen på 35 kvadratmeter, med varken fönster eller kök, hade mer än tillräckligt med plats för den första försändelsen på 100 tights, speciellt efter att tightsen sålt slut efter mindre än en dag. Dessa tights hade den speciella camouflagedesignen som numera räknas som ett av företagets signaturvaror. Det tog inte alltför lång tid innan det var dags att uppgradera sig.


ICIW Fasadskylt HQ

ICANIWILL kontoret i Sollentuna, Stockholm

2015
flyttade företaget med det självklara namnet ICANIWILL till Sollentuna. De 100 tightsen blev snabbt 100 till och spridningen genom sociala medier i kombination med en utstickande design satte snabbt fart på verksamheten. Trots den uppenbara efterfrågan så var det aldrig snack om att bara lägga ut nya kläder och produkter så fort det bara gick. Det var snarare tvärtom.

Processen för att ta fram nya plagg tar generellt mellan 6-12 månader, från idé till prototyp och slutligen till färdig produkt. Allt ska klaffa, från design och konstruktion till passform, material och andra stora och små detaljer. Denna process ställer även höga krav på leverantörerna och producenterna. 
ICANIWILL äger inga egna fabriker  utan arbetar med olika producenter och tillverkare runt om i världen. Det speciella tights-materialen kommer till stor del från Italien, ett land som lyckats förfina  material och kunnande kring stretchmaterial.
I slutändan handlar det för ICANIWILL om att kunna erbjuda högkvalitativa träningskläder till ett konkurrenskraftigt pris.
De flesta produkterna tillverkas i begränsade upplagor för att kunden skall känna sig unik. 

De senaste åren har ICANIWILL inte bara växt som företag och varumärke, vi har även lyckats inspirera och motivera tusentals människor runt om i världen att våga satsa och kämpa för sina livsmål. Hashtagen #icaniwill har i skrivande stund använts mer än 1 600 000 gånger.
Vi vill att våra kläder, vårt varumärke och vårt mantra ska hjälpa dig inse att du har allt du behöver för att uppnå dina mål och drömmar inom dig. Oavsett om det är inom träning, hälsa eller arbete, Du kan göra det. Du kommer nå ditt mål!

Idag är vi 22 personer som arbetar heltid med att utveckla och förfina våra produkter och vår service. Vi hoppas att den familjekänslan vi försöker skapa i företaget, där vi stöttar varandra och våra kunder under deras resa, skall genomsyra det vi gör och vi hoppas att just Du vill vara en del av ICANIWILL-Familjen. 

Choose your country

Visit
Continue to icaniwill.se