Om oss

Allt började med en Post-It-lapp på en badrumsspegel - idag säljer vi högkvalitativa träningskläder världen över.

Året är 2007 och ICANIWILLs grundare Gustaf Ollas bestämmer sig för att genomföra sina universitetsstudier utan studielån. Att jobba extra på kvällar och helger blev ett måste för att få ekonomin att gå ihop och fritiden var knapp. Utöver studierna och jobben började Gustaf att blogga om sin vardag. Bloggen utvecklades snabbt till en träningsblogg och blev efter en tid en av Sveriges största bloggar för träning och kost.

För att behålla sitt driv och motivation under krävande tider satte Gustaf upp en post-it-lapp med orden ”I CAN, I WILL” på sin badrumsspegel. Orden blev en daglig påminnelse om att fokusera på sina mål och fortsätta kämpa för att nå dem. Gustaf tillbringade många timmar på gymmet och insåg att det fanns ett hål i marknaden för snygga och funktionella sportkläder. Utbudet av svenska sportkläder var helt enkelt inte tillräckligt. Med den insikten och Jon Olssons camo-mönster som inspiration, bestämde han sig för att lära sig allt om att skapa sina egna kläder.


Två år och många prover senare lanserades de första ikoniska Camo tightsen online. Tightsen såldes till en början på pre-order med fyra veckors leveranstid, för att kunna betala för produktionen. Eftersom Gustaf vid den här tiden var ensam i företaget ägnade han all sin vakna tid till att designa nya produkter, packa beställningar, springa till posten, svara på kunders mail och bygga varumärket på sociala medier. Varumärket började snart ta fart på Instagram där Gustaf kunde kommunicera med kunder för feedback, input och nya idéer.

Idag är ICANIWILL ett av de snabbast växande sportklädmärkena i Norden och ett väletablerat företag på den nordiska och europeiska marknaden. Precis som orden ”I CAN I WILL” motiverade Gustaf att pusha sina gränser och drömma stort, fortsätter ICANIWILL nu att motivera och engagera andra runt om i världen att fortsätta kämpa för sina mål.

Genom innovativa plagg med, högkvalitativa material och tekniska detaljer vill vi på ICANIWILL hjälpa våra kunder att prestera på högsta nivå. Alltid.