ICIW Stories
 • Fri frakt på alla ordrar över 500kr
 • Över 11.000 omdömen
 • Gratis byten
 • 365 dagars öppet köp

ICIW Stories

ICANIWILL Pop Up Shop

12 september 2020 slog ICANIWILL upp dörrarna till sin första pop up shop! Butiken ligger i Westfield Mall of Scandinavia utanför Stockholm och drog genast mycket uppmärksamhet. Redan första dagen var det lång kö utanför butiken, full av taggade personer som ville titta och prova våra träningskläder.

Butiken kommer vara öppen till årsskiftet.

Kolla in videon från öppningseventet här!


Läs mer om butiken >>

Träningsprogram för hemmaträning!

\"\"


Vi har tagit fram ett träningsprogram som är perfekt för dig som söker en utmaning i din hemmaträning. Att träna går att göra var som helst och du behöver bara din egna kropp som redskap.
Programmet är pulshöjande och uthållighetskrävande som ger dig ett rejält svettigt hemmapass!

Tid: 24 min 

Fokus: Underhållsträning i hemmamiljö med extra tanke på utförande och kontakt med rätt muskler.

Syfte: Styrka + puls för uthållighet och underhållsträning.

Programmets upplägg:

- Kör respektive övning i 1 min och direkt efter varandra. Ta hjälp av timern på din telefon för att hålla koll på tiden.
- Efter du har gjort alla övningar så vilar du 1 min och sedan upprepar programmet 3 omgångar till.

ÖVNINGAR:

- Knäböj

- Armhävningar

- Situps

- Utfallssteg på plats

- Plankan

Posta gärna video med hashtagen #icaniwill #icaniwillworkout och kommentera gärna här nedan vad du tycker om programmet!

 

Två-split träningsschema á la ICIW

Vi vill inte bara ge människor de bästa förutsättningar i form av kläder och redskap när de tränar utan vi vill även ge de bästa förutsättningarna vid genomförandet av ett grymt träningspass!

ICIWs grundare Gustaf Ollas har tagit fram ett Två-split träningsschema till dig som tränar två pass i veckan och som vill dela upp ditt fokus under respektive pass. Under Gustafs två första år som egenföretagare arbetade han parallellt som personlig tränare och Gustaf har över 10 års erfarenhet av styrketräning och har även tävlat i bland annat Fitness5 och Athletic Fitness. 

Att tänka på:

- Kör följande två-split-schema i 3 veckor.
- Anteckna vilka vikter du använder för varje pass.
- Värm upp innan varje pass och stretcha efter varje pass.

5x15 = 5 sets gånger 15 repetitioner
SS = Superset = kör 1 set första övningen och sedan direkt 1 set på övning 2, sen vilar du utsatt tid.

ÖVERKROPP - 5x15
60 sekunders vila mellan set

 1. Bänkpress
 2. Chins eller latsdrag
 3. Stående militärpress
 4. Bicepscurls SS skullcrushers
 5. Sittande rodd SS facepulls
 6. Sidolyft SS liggande flyes med hantlar (på bänk)

UNDERKROPP - 5x15
60 sekunders vila mellan set

 1. Knäböj
 2. Benpress
 3. Raka marklyft SS utfallssteg
 4. Benspark SS liggande lårcurl
 5. Vadpress (valfri) SS sissysquats

För att ladda ner träningsprogrammet som en fil, klicka här!

Öva på tekniken!
Att använda rätt teknik vid styrketräning är A och O. Vid ett slarvigt genomförande utsätter man sig för risken att skada sig. Börja alltid med lägre vikter för att bemästra tekniken med god kontroll och öka sedan vikten successivt, fråga din lokala PT om du är osäker!

Kort vila!
Passets uppbyggnad grundar sig delvis i att vilotiden mellan setten är kort. Håll tiden för att få ut maximalt av passet, använd mobiltelefonens tidtagarur som hjälp!

Muskeltrötthet genom volym!
Uppbyggnaden av passet ger muskeltrötthet genom den höga volymen. Följ riktlinjerna för att få ut maximalt av passet, om du tränar med någon be de hjälpa dig att räkna repetitionerna!

Kör hårt och kommentera gärna vad du tycker om träningsschemat!

ICANIWILL i Boden

\"\"
Gustaf och Fredrik Gustafsson i samtal under föreläsning,

NMW - Det händer i Norrbotten förstås!

ICANIWILL och Gustaf fick äran att medverka som frukostföreläsare hos NMW i Boden. Eventet gick av stapeln 11/2 och tog plats på Boden Business Park.
NMW är ett årligt arrangemang som drar besökare från hela Sverige med syfte att inspirera och lyfta kulturella och kreativa näringar uppe i norr. Salen var fullbokad och 60 stycken nyfikna och intresserade besökare närvarade för att ta del av Gustafs föreläsning.
Gustaf delade med sig om sin inspirerande resa från att endast ha en idé och en post-it lapp på badrumsspegeln i Uppsala 2009 till att starta ett klädmärke utan kapital eller kunskap och utmaningar samt lärdomarna som kom med det.


\"\"

Hållbarhet och miljö


ICANIWILL har sedan starten av klädproduktionen 2015 haft miljö och CSR som en viktig fråga i val av fabriker och producenter, och idag arbetar vi med ett antal noga utvalda producenter runt om i världen. Vissa fabriker arbetar vi direkt med och andra producenter går via hårt kontrollerade agenter. Vårt mål är att besöka alla producenter en gång per år.

Ett strategiskt viktigt val som vi på ICANIWILL gjort är att producera mycket av våra kläder i EU för att:
1) Det fysiska avståndet gör det enklare för oss att kontrollera arbetsmiljö, löner etc.
2) Miljöpåverkan i form av transport är betydligt lägre.
3) Tyger och tillbehör väljs även det främst från producenter i EU för att minska miljöpåverkan.

Vi har utöver våra egna krav på producenterna valt att arbeta med producenter som har större kunder (svenska och internationella) och därmed blir vi fler som kravställer. Utöver det arbetar vi med att ta fram vår egen CSR-policy. En process som är omfattande och tar tid men är viktig.

Återvunnet material
Forskning idag visar på vissa fördelar med återvunnet material men samtidigt finns det tydliga nackdelar. Utifrån det faktumet har vi valt att avvakta med att använda återvunnet material tills dess att vi kan hitta en lösning som är klimatpositiv i någon form. Vi arbetar i dagsläget på en kollektion som vi fått certifierad och hoppas lansera den under 2020. Mer information kommer.

Många av våra fabriker är i fint skick och arbetsförhållanden i form av löner, arbetstider etc är enligt lagarna i respektive land. I videon nedan kan du få en lite bättre inblick i hur det typiskt kan se ut inifrån produktion.

Ung cancer - Kraftsamlingen

I helgen var Ung Cancers årliga samling för sina medlemmar - Kraftsamlingen!

Kraftsamlingen är en av Europas största mötesplatser för unga vuxna cancerdrabbade. En helg fylld med gemenskap, skratt, tårar, inspiration och vänskap. En helg för unga vuxna cancerberörda och närstående samlas tillsammans för att samla kraft. 

Förutom gemenskapen under denna helg erbjuds även underhållning, workshops och inspirationsföreläsningar. Vår grundare Gustaf Ollas, tillsammans med andra, föreläste för att boosta och motivera medlemmarna.Samarbete med Ung Cancer

Ung Cancer finns till för unga vuxna som själva drabbats eller lever nära någon som drabbats av cancer. Ung Cancer består av tusentals medlemmar mellan 16 och 30 år och är en ideell, fristående organisation som är politiskt och religiöst obunden.

Ung Cancer finns till för sina medlemmar genom att ge psykosocialt stöd och fylla det gap som ofta uppstår mellan livet på sjukhuset och livet utanför. De skapar mötesplatser och möjligheter till gemenskap i en tid då det är lätt att känna sig ensammast i världen. Ger ekonomiskt stöd till de som på grund av cancern har svårt att få ekonomin att gå ihop. Stöttar medlemmar i sin rehabilitering och skapar vägar vidare. Ung Cancer informerar om unga vuxna cancerberörda för att bekämpa fördomar, minska rädsla och inspirera till förändring. De debatterar frågor som berör målgruppen för att nå förändring i vården och i samhället.

I och med samarbetet mellan ICIW och Ung Cancer har vi tagit fram tights både för dam och herr där 100 kr per sålt par går oavkortat till Ung Cancers verksamhet. 

 

Tillsammans med Ung Cancer kan vi finnas där för varandra idag och för alltid. <3

Lofoten

Den aktiva livsstilen vi på ICANIWILL står för innefattar resor och aktiviteter för välmående. I Norge finns den vackra platsen känd som Lofoten och inför släppet av nyheterna i Juli fanns möjlighet att besöka denna magiska plats för foto och videojobb. Här på ICIW Stories kommer ni kunna läsa om framtida släpp, inspiration till resor, videomaterial och inspirationsbilder. Låt oss nu presentera, ICIW i Lofoten!


 

 

Black/ Golden- Limited Edition

När jag startade företaget var jag besatt av Limited Editions. Min grundidé var att sälja produkter med handskrivna nummer på alla plagg med ett personligt brev från mig till kunden. Det fungerade i början med de första produkterna men jag insåg snabbt att det inte skulle hålla i längden med den tillväxt vi hade och konceptet blev då modifierat så det gick att hantera. Idag tillverkar vi många produkter i större upplagor men vi vill fortfarande hålla vissa produkter speciella. 

 

 
Svart/Guld kollektionen är en hyllning till våra rötter och hur vi brukade arbeta från början. Denna gång har vi tagit konceptet lite längre och för att försäkra Er om att ni är unika har vi numrerat varje plagg. 
Du hittar numret på insidan av varje plagg, 1/100 etc. 

 

 

Vad är då tanken med just guld?

Vi tror att varje person behöver lite mer guld i sitt liv. Dessa Black Goldenplagg bygger på samma idé som varumärket ICANIWILL. Du kan antingen välja att tänka att det är klyshigt och bara ett namn, eller så kan du gräva djupt inne i dig själv och kännar hur du själv kan relatera till vårt slit och varumärket ICIW med din resa. Har du nått en milstolpe, har du nått halvvägs till ditt mål? Ge dig själv ett guld- (medalj) plagg och fira ditt delmål eller milstolpe.


Vi väljer att tro att dessa plagg med det gyllene tryck kommer ge lite extra gnista och beslutsamhet till ditt liv när de svåra tiderna kommer, för tro mig, de kommer. Men oavsett hur tufft det kan kännas där och då så kommer du att fortsätta driva dig själv framåt. Sluta aldrig kämpa! Sluta aldrig tro på dig själv!


 

Den Limited Black Golden serien består av:

- 100 st Hoodies
- 100 st Joggers / Byxor med guldbroderi
- 100 st Tri-blend t-shirts
- 100 stycken Perform korta shorts

Produkterna släpps den 3 Augusti 2018 

Allt gott!

/Gustaf, grundare ICIW

Välkommen

 
Välkommen till ICANIWILL Stories, eller som vi nu ofta säger, ICIW Stories.

Mitt namn är Gustaf och jag har sedan jag startat bolaget 2012 haft en dröm att skapa ett eget livsstils-varumärke. Ett varumärke som knyter an till de människor som innerst inne tror på möjligheten att skapa det liv vi själva vill leva. 

När jag satt på kontorsstolen en dag på mitt första riktiga jobb efter ekonomistudierna och funderade på vad som drev mig och hur jag ville leva mitt liv framöver insåg jag väldigt snabbt att den inslagna vägen inte var rätt för mig. 

För mig var valet lätt. Livet är för kort för att inte spendera dagarna med att göra något som tar en närmre sina mål. Sagt och gjort, efter en sömnlös vecka med frenetiskt skissande på upplägg av bolaget, sade jag upp mig från min enda fasta inkomst. Ett oerhört läskigt och stort beslut men det absolut bästa jag fattat i hela mitt liv. Just nu spenderar jag tid med att göra de saker jag brinner för och vet kommer ta mig till mina mål. Jag är inte där än men väldigt mycket närmre än om jag hade valt att inte följa mitt hjärta den dagen. 
 
ICIW befinner sig på en resa, en resa jag har förmånen att vara med på som grundare och VD. Vi vill sprida den tron vi har så att fler människor vågar fatta de där lite jobbiga och tuffa besluten för då tror vi att man växer. 

Gillar du vårt tänk? Gillar du vår vision? Ja då är sannolikheten att du kommer tycka om våra plagg lite extra mycket ganska stor. 

Varje plagg vi säljer är resultatet av min iver att utvecklas och lära mig nya saker. För snart 5 år sedan visste jag inget mer om klädes-branschen och produktion än vad gemene man gör men jag var övertygad om att jag kunde lära mig och skapa något bra. 

Här på Stories är vår tanke att du ska få se våra plagg i den miljö där de gör sig som allra bäst, en plattform där våra kunder, samarbetspartners och vänner gör det de mår bra utav och tar dem närmre sina mål.
 
Välkommen in i en ICIW-värld där varje Story är skapad av människor som tog chansen. 
 
Allt gott,
Gustaf och ICIW-Familjen
ARTIKEL 1 AV 10.1 2 3 4  Nästa »  | Visa alla 

Choose your country

Visit
Continue to icaniwill.se